Thursday, January 2, 2014

Jalan-jalan: KL Bird Park

Yeaah... we were here  KL Bird Park..finally!!..  Mmg lame dh teringin bawak anak2 pergi KL Bird Park ni.Best sgt....okey..!!! Jln catwalk sebelah burung merak.. Merak tu pn action..bangga org tgk die.  kembang je die... Especially part bg minum susu kt parrots.hihihi...
 
kat cni terasa cm foregn visitors plak,kt farm in the city dikelilingi chinese visitors. Sini plak 95%  adalah foreigners..Anda boleh buat aktiviti lg pagi sampai petang..sila lihat senarai aktiviti. So kami ingat just ade bird show sahaja. Haii..mama xbuat research abis. So makesure you all follow the activities ye...mesti lg best. Highlighted in red, activities yg kami buat...memang enjoy!
 
TimeProgrammeVenue
9.30 am - 5.30 pmPhotography with BirdsZone 4 - Feathered Friends Photo Booth
10.00 am - 5.00 pmLory FeedingZone 4 - World Of Parrots
10.00 am - 5.00 pmOstrich FeedingZone 4 - Flightless Birds
10.30 amFree Flying Birds FeedingZone 1 - Next to Brahminy Land
11.30 amHornbill FeedingZone 3 - Hornbill Park
12.30 pm & 3.30 pmBird ShowZone 4 - Amphitheatre
2.30 pmEagle FeedingZone 1 - Brahminy Land
4.00 pmMilky Stork FeedingZone 4 - Waterfall Aviary
 
Tiket for us for 2 adults and 4 kids = RM98. Murah lg dr Farm in the city. Punye la luas kawasan die. siap kami berehat makan aiskrim..hahha.anak2 siap sempat main kt playground..boleh??? punye besar. name pn World Largest FreeFlight Walk in Aviary.
 


Bird show antara acara yang anak2 suke...lame and menghiburkan! So a few tips as below:

1. Kat dalam semua bende pakai duit ok.Nak amik gambr dengan parrots yg besar cam kami tu..2 org =RM15,cam bdk kecik tu die kire RM5 jer..total spend kt situ jer RM35. Die bagi kite express photo (ala..yg kene kipas2 tu..ape ntah) dan die juga tolong kite amik gambar gune kamera kite.hihi

2. Nak bg ikan mkn..ade die jual makanan ikan dlm mesin,kene letak syiling 50 sen 2 ketul. So sediakn duit syiling byk k..makanan die ciput jer. Nak jimat klu gi large group.bwk je dr umah,xde die check beg pn..

3. Bile dapat Maps, sila familiar dengan Zone 1,2,3,4. Sebab activities dibahagikan mengikut Zone ok. Klu nak g bird show..sila bergerak 1 jam sebelum show mula (jika anda masih di Zone 1-flaminggo kiosk)...jauh ok! lg pn nk ke sane byk pits stop..ade world of parrots. And seat penuh ok....aritu duduk pling depan..gasak la!haha.

4. As usual..toilet ok2 ajer. boleh la. No baby's room. So otw back dr bird show,bdk2 ni semua kene kerah wajib  toilet. Tak larat dh nk marathon...

5. Bwk bekalan minuman yg secukupnye. bwk juga roti ke..Haritu bawak bihun goreng,bdk2 ni sempat mkn ms main kt playground. Minuman cm biase 2-3x ganda harga biase. yg aku rs reasonable price hanye ice-cream.hahah

Rupenye byk tempat menarik are Masjid Negara ni. Bile bdk2 dh besar sikit boleh la ke Muzium Kesenian Islam,Muzium Polis dan Pusat sains Negara. Cam Lawatan sekolah la plak..hahah!

So then..enjoy your trip!



1 comment :

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)